Klíma - Info

Klíma választási tippek:

Valerain Klíma  Kft.
Valerain Klíma Kft.
2021.03.14 07:04
Klíma választási tippek:

Elsősorban el kell dönteni mire szeretnétek használni a klíma berendezést, ugyanis nem csak hűteni tud, de fűtésre is kiválóan használható átmeneti időszakban, gazdaságosabb és környezet kímélőbb, mint a gázkazán.


Sikeres készülék választás után egyeztess egy időpontot helyszíni felmérésre mert a klíma elhelyezése is fontos folyamata a választásnak.

Egy rosszul elhelyezett klíma sokat ront a berendezés hatásfokán.

A következő nagy kérdés, hogy érdemes pozícionálni a beltéri egységet egy szobába, lehetőleg ne szembe fújja a levegőt a legoptimálisabb hely az ajtó feletti kis rész vagy, ha van terasz/erkélyajtó azzal szembe érdemes, ha nincs árnyékolása az ajtónak a legtöbb plusz hő ott tud bejöni, ágy felett se ajánlott alvás közben elég zavaró tud lenni, ha közvetlen ránk fújja a levegőt.

- nappaliban optimális helyek: Tv felett is szóba jöhet a megfelelő távolságra van a kanapé elkerülve, hogy közvetlen ránk fújja a levegőt, teraszajtóval szemben is érdemes elhelyezni, ha nincs árnyékolás rengeteg többlet hő tud bejönni a nagy üveg felületen.

-konyhában való elhelyezés, lehetőleg olyan helyre rakjuk ahol nem közvetlen tudja magára szívni a zsír gőzös levegőt, mert hamar el tud tömődni az elpárologtató lamellai/beltéri egység szűrője. Ezzel a lépéssel hosszabbítjuk a klíma élettartamát és a karbantartása is olcsóbb és egyszerűbb lesz.

+36301434343